Ineke van Rijsselberg

ineke van rijsselbergWelkom, mijn naam is Ineke van Rijsselberg.

Mijn werkzame leven ben ik gestart als dansexpressiedocent. Bewegingsexpressietherapie en danstherapie zijn de gebieden waar ik me in de periode daarna verder in heb verdiept.

Als dansdocent kwam ik in aanraking met studenten met fysieke klachten. Ik wilde op dit gebied meer vakkennis opdoen wat betreft het lichaam. De studie Bewegingswetenschappen en Oefentherapie Cesar hielpen me goed op weg.

Ik ben nu twintig jaar werkzaam als oefentherapeut Cesar en sinds 2003 als zelfstandig haptotherapeut. Ik heb daarnaast de opleiding Haptonomie en relatieproblematiek afgerond.

Ook neem ik deel aan het studienetwerk haptonomie en haptotherapie; deze groep bestudeert o.a. het boek van de grondlegger van de haptonomie Frans Veldman.

haptotherapie bij burn-outIk heb meegeschreven aan het boek “Haptotherapie bij burn-out”. Dit boek is geschreven door zes GZ-Haptotherapeuten. Het boek geeft een ‘kijkje in de keuken’ van de haptotherapeut door de lezer inzicht te geven in de werkwijze tijdens haptotherapeutische processen. Naast co-auteur van dit boek ben ik editor van het online International Journal of Haptonomy and Haptotherapy.

De aanraking zoals die in de haptotherapie gebeurt, is voor mij de meest ultieme vorm van aandacht. Ik ben ervan overtuigd dat de cliënt middels de haptotherapie oude patronen die tegenwerken kan bijstellen.